Lavrov: AB ile ilişkiler Kırım nedeniyle bozuldu

Lavrov: AB ile ilişkiler Kırım nedeniyle bozuldu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa Birliği ile Rusya arasındaki ilişkilerin “Ukrayna ve Kırım’daki olaylarla bağlantılı olarak” Brüksel tarafından bozulduğunu ileri sürdü.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya Federasyonu’nu kesinlikle gayri meşru şekilde ve inandırıcı hiçbir gerekçe olmaksızın saldırgan ilan ettiğini, ülkesinin de hiçbir yaptırımı yanıtsız bırakmayacağını söyledi. 6 Mayıs 2021’de Ermenistan’ın başkenti Erivan’da resmi temaslarda bulunan Lavrov, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ara Ayvazyan ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Rusya'nın AB ile ilişkisini Brüksel bozuyor

Basın toplantısında konuşan Lavrov, AB-Rusya ilişkilerini Brüksel’in bozduğunu ileri sürerek, “Rusya ile Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerden bahsedecek olursak, zamanında eşi görülmemiş bir şekilde gelişen bu ilişkilerin tüm mimarisi, Batılı meslektaşlarımızın hoşuna gitmeyen Kırım ve Ukrayna’daki olaylarla bağlantılı olarak Brüksel tarafından tahrip edilmiştir.” şeklinde konuştu.

"AB, Ukrayna'da anayasa karşıtı darbeyi destekliyor"

AB’nin, tüm yükümlülüklerine bakmaksızın Ukrayna’daki “anayasa karşıtı darbeyi desteklediğini” ileri süren Lavrov, 2014 yılında Ukrayna’ya bağlı Kırım’ı işgal eden ve Ukrayna’nın doğusuna saldıran Rusya’nın “tamamen gayri meşru şekilde ve inandırıcı hiçbir gerekçe olmadan saldırgan ilan edildiğini” savundu.

Lavrov, Rusya’nın saldırgan eylemleri nedeniyle AB ve Batı ülkeleri tarafından uygulanan yaptırımların yanıtsız kalmayacağını söyledi.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.