Lavrov: Belarus'u Rusya'dan koparma girişimlerine sert yanıt vereceğiz

Lavrov: Belarus'u Rusya'dan koparma girişimlerine sert yanıt vereceğiz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Belarus’u Rusya’dan koparma girişimlerine Moskova’nın sert yanıt vereceğini söyledi.

Basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Belarus’taki durumu sarsmaya, yıllardır Minsk’le beceriksizce flörtleşmelerle, Belarus’u Rusya’dan koparmaya, Birlik Devleti’nin işleyiş temellerini baltalamaya çalışanlara uygun, sert şekilde yanıt vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Sputnik'in haberine göre, Lavrov her türlü sorunun Belarus anayasasıyla ülkedeki kanun ve nizama saygı çerçevesinde çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Rus Bakan, “Minsk ve Belarus yönetiminin iradesine aykırı herhangi bir arabuluculuk hizmetinin empoze edilmesi, ülkenin içişlerine yönelik her türlü müdahalenin kabul edilemez olduğu görüşündeyiz” dedi.

Belarus halkının yaşananları kendi kendilerine çözmesine izin vermenin önemli olduğunu belirten, Lavrov, başka ülkelerin Belarus yönetimine baskı uygulama girişimlerine karşı olduklarını ve bu girişimleri kınadıklarını ifade etti.

‘Ukrayna’da eğitilen aşırıcılar Minsk’teki durumu istikrarsızlaştırmaya çalışıyor’

Sergey Lavrov, ayrıca Ukrayna’da Belarus’taki durumu istikrarsızlaştırmaya yönelik faaliyetlerin yürütüldüğüne dair teyit edilmiş bilgilere sahip olduklarını ekledi.

Lavrov, Ukraynalı aşırıcı C14, Sağ Sektör, Trizub, Natsionalnıy Korpus gibi yapıların aktif şekilde Minsk ve Belarus’un diğer kentlerinde radikal eylemleri provoke etmeye yönelik faaliyetler yürüttüğünü ileri sürdü.

Ukrayna’da bu gibi aşırıcıları eğitmeye yönelik kampların bulunduğunu kaydeden Lavrov; Belarus’ta, buralarda eğitilen ve söz konusu yapılara üye yaklaşık 200 kişinin bulunduğunu dile getirdi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.