Lavrov ve Pompeo Venezuela'yı görüşecek

Lavrov ve Pompeo Venezuela'yı görüşecek

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun önümüzdeki hafta Venezuela’daki durumu Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmek üzere Rusya’ya gideceği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun önümüzdeki hafta Venezuela’daki durumu ve diğer konuları Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmek üzere Rusya’ya gideceği bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili yaptığı açıklamada, ABD’nin, Rusya’nın Venezuela’daki saldırılarından endişe duyduğunu ifade ederek, Pompeo’nun Rusları, ABD’nin ‘Nicolas Maduro desteklerini kaybedilecek bir bahis olarak’ gördüğüne dair bilgilendireceğini belirtti.

Rusya ve ABD, ekonomik ve ağır bir siyasi krizin ortasında olan Venezuela konusunda birbirlerini suçluyor.

Moskova, Maduro'ya sadık hükümet güçlerine askeri danışmanlar gönderirken, Washington ise kendisini geçici devlet başkan olarak ilan eden Venezuela muhalefet lideri Juan Guaido'ya destek veriyor.

ABD, Kanada ve bazı Latin Amerika ülkeleri, Maduro’nun seçildiği geçen yılki 2. başkanlık seçiminin sonucunu reddederken, Maduro, Çin Türkiye ve Rusya’nın desteğini aldı.

ABD ile Rusya arasındaki anlaşmazlık, Mart ayının sonunda Rusya’nın Madoro’yu desteklemek için yaklaşık 100 asker ve 35 ton teçhizat göndermesinin ardından daha da arttı. Pompeo, Rusya’nın bu adımının ardından yaptığı açıklamada, ABD’nin Venezuela’da Rusya’nın gerginliği artırması nedeniyle eli boş durmayacağını söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.