Lazkiye'de rejime 'İsrail ve Fransa saldırısı'

Lazkiye'de rejime 'İsrail ve Fransa saldırısı'

Dün gece saatlerinde Esed rejiminin kalesi olan Lazkiye saldırılara hedef oldu.

Suriye'nin batı sahilinde yer alan ve Esed rejiminin kalesi olarak anılan Lazkiye dün gece saatlerinde saldırılarla sarsıldı. Rusya'nın önemli askeri üslerine de ev sahipliği yapan şehir yoğun olarak hedef alındı.

Askeri endüstri tesislerinin hedef alındığı belirtilen saldırılar nedeniyle tüm şehirde elektrikler kesildi. Şehirde konuşlu rejim ve Rusya uçaksavar silahlarından, saldırıda kullanılan uçak ve füzeleri hedef alan atışlar gerçekleştirildi.

Rejime bağlı SANA haber ajansının iddiasına göre, şehre deniz yönünden gelen füzelerin bir bölümü imha edildi. Rus Sputnik de saldırının püskürtüldüğünü öne sürdü. Ancak bölgeden aktarılan görüntülerde birçok noktanın vurulduğu ve büyük boyutlu patlamaların meydana geldiği açıkça görülebiliyor.

Saldırıyı kimin gerçekleştirdiğine dair henüz resmi bir üstlenme açıklaması yok. Ancak akla gelen ilk fail İsrail. Esed rejimine bağlı kaynaklar da saldırıdan İsrail'i sorumlu tuttu. İsrail'in, Suriye'nin birçok bölgesinde daha önce de rejimi ve İran'a bağlı güçleri hava saldırılarıyla vurduğu biliniyor.

Rus devlet medyası kaynakları, Akdeniz'de bulunan Fransız savaş gemilerinden ateşlenen seyir füzelerinin de saldırıda rol oynadığını iddia etti.

Öte yandan ABD, saldırıda yer aldığı iddialarını reddetti.

Saldırılarda hedef alınan tesislerin tahrip edildiği belirtiliyor. Rejim medyası 10 yaralının olduğunu belirtse de kayıplara dair net bir rakam söz konusu değil. Saldırıda resmileşen tek kayıp, Rusya'ya ait olan ve rejim tarafından yanlışlıkla düşürülen bir Il-20 askeri uçağı. Saldırıyı gerçekleştiren ve kimliği henüz bilinmeyen tarafların da herhangi bir kaybı rapor edilmedi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.