LGBTQ aktivisti Atina'nın göbeğinde dövülerek öldürüldü

LGBTQ aktivisti Atina'nın göbeğinde dövülerek öldürüldü

Eşcinsel aktivist Yunanistan'ın başkenti Atina''nın göbeğinde dövülerek öldürüldü.

Yunanistan'da LGBTQ aktivisti Zak Kostopoulos başkent Atina'nın göbeğinde uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Dövülerek öldürülen 33 yaşındaki eşçinsel aktiviste yönelik saldırının detayları hala gizemini koruyor.

Olaydan sonra sosyal medyaya sızan güvenlik kamerası görüntülerinde Zak Kostopoulos'un bir mücevher dükkanına kilitlendiği ve camları kırarak çıkmak istediği görülüyor. Yaşanan arbedede dükkanın camlarını kırdıktan sonra zorlukla dışarı çıkan Kostopoulos'un içerideki kimliği henüz belirlenmeyen iki kişi tarafından dövüldüğü belirlendi.

NBC News ve Euronews söz konusu görüntülerin gerçek olup olmadığı sordu ancak Yunan polisi video kaydının gerçekliğini henüz doğrulamadı. Ancak görüntüler Kostopoulos'un ölümüne ilişkin açılan soruşturmada inceleniyor.

Kendisini zorlukla dışarı atan, sendeleyerek yürümeye çalışan ve kısa süre içinde kalabalık tarafından etrafı çevrilen Kostopoulos polis tarafından kelepçelendikten sonra bir sedye üzerinde olay yerinden uzaklaştırılıyor.

Yunanistan adli tıp raporlarına göre Kostopoulos hastaneye götürüldüğü sırada yolda yaşamını yitirdi. Raporlarda ölüm nedeni tam olarak belirtilmeyen Kostopoulos'un otopsisinin yapılması bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.