Polonya Cumhurbaşkanı: LGBT komünizmden daha tehlikeli

Polonya Cumhurbaşkanı: LGBT komünizmden daha tehlikeli

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, LGBT hareketinin fikirlerinin 'Komünizm ideolojisinden daha tehlikeli' olduğunu söyledi.

Brzeg kasabasında düzenlenen seçim mitinginde konuşan Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, diğer bir muhafazakar siyasetçinin dile getirdiği “LGBT’nin bir halk değil ideoloji olduğu” görüşünü benimsediğini söyledi.

Duda, “yeni Bolşeviklik” olarak tanımladığı LGBT hareketinin, insanlık için Komünist rejimden daha “yıkıcı” olduğunu söyledi.

İktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi’nin desteklediği 48 yaşındaki Duda’nın, bu seçimlerdeki en büyük rakibi Varşova Belediye Başkanı Rafal Trzaskowski, kampanya sırasında eşcinsellere daha fazla hoşgörüyle yaklaşılmasını savunan konuşmalar yapıyor.

Polonya’da cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 28 Haziran’da düzenlenecek. İlk turda adaylardan birisi oyların yarısından fazlasını almadığı takdirde, 12 Temmuz’da ikinci tur düzenlenecek.

Polonya’daki son anketler, Duda ile Sol Liberal ve Yeşillerin oluşturduğu, AB yanlısı Yurttaşlık Platformu adayı Trzaskowski’nin ikinci tura kalacağını ortaya koyuyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.