Libya Dışişleri Bakanlığı'na yönelik saldırıyı IŞİD üstlendi

Libya Dışişleri Bakanlığı'na yönelik saldırıyı IŞİD üstlendi

Libya'nın başkenti Trablus'ta Dışişleri Bakanlığı'na düzenlenen saldırıyı IŞİD üstlendi.

Libya'nın başkenti Trablus'ta dün Dışişleri Bakanlığı yerleşkesine yönelik düzenlenen saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlendi.

Ülkenin batısında bulunan başkent Trablus'ta dün sabah saatlerinde düzenlenen saldırıda bakanlık binası önemli ölçüde hasar almış, saldırıyı düzenleyenler de dahil olmak üzere en az 5 kişinin öldüğü açıklanmıştı.

Aynı günün akşamı IŞİD, kendisine bağlı Amak Ajansı'ndan bir açıklama yayınlayarak saldırının sorumluluğunu üstlendi. IŞİD tarafından yapılan açıklamada, üç IŞİD mensubunun Dışişleri Bakanlığı binasına otomatik silahlar ve patlayıcı kemerlerle baskın düzenlediği ifade edildi.

IŞİD'in açıklamasına göre baskında güvenlik güçlerinden en az 31 kişi öldü ve yaralandı. Yine örgütün açıklamasına göre, sadırıda Dışişleri Bakanlığı binası uzun süre IŞİD'liler tarafından kontrol altında tutuldu.

IŞİD'in son dönemde Libya'nın orta ve batı kesiminde etkinliğini artırdığı göze çarpıyor. Bu kapsamda IŞİD, farklı çaplarda çok sayıda saldırı düzenledi.

Öte yandan geçtiğimiz 28 Ekim gecesi Libya'nın orta kesiminde yer alan Cufra iline bağlı El Fukaha kasabasında yerel yönetim ve güvenlik güçlerinin merkezlerine yönelik IŞİD tarafından geniş çaplı bir sadırı gerçekleştirilmiş, saldırıda en az 4 kişi ölmüş 10'dan fazla kişi de kaçırılmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.