Libya'da Hafter güçleri Trablus hükümetine ait savaş uçağını düşürdü

Libya'da Hafter güçleri Trablus hükümetine ait savaş uçağını düşürdü

Hafter güçleri, Trablus kenti güneyinde Trablus merkezli yönetime ait savaş uçağını düşürdüğünü öne sürdü.

Halife Hafter'in liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu (LUO) Sözcüsü Ahmed el Mismari, LUO’nun Trablus’un 90 kilometre güneydoğusunda bulunan Tarhuna şehrinde, Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) bağlı bir savaş uçağı düşürdüğünü ve pilotunun öldüğünü iddia etti.

El-Mismari, Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, LUO’nun Trablus'un 200 kilometre doğusunda yer alan Misrata Hava Koleji’nden kalkan L-39 savaş uçağının, Tarhuna şehrinde düşürdüğünü ve pilotun öldüğünü belirtti.

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan UMH’nin Sözcüsü Muhammed Kanunu, başkentin güneyinde görevli olan L-39 tipi bir savaş uçak ile irtibatın kesildiğini açıkladı.

Yerel medyanın yanı sıra sosyal medyada yer alan görüntülerde, tarım alanına düşen uçağın enkazı, açılmış bir paraşüt ve ceset parçaları görüldü.

Hafter güçleri, Trablus'un kontrolünü ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı başlatmıştı. LUO ve UMH arasındaki çatışma dördüncü ayına girerken, BM’ye göre şu ana kadar en az 739 kişi hayatını kaybetti ve 4 binden fazla kişi de yaralandı. Yaşanan çatışma nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan insan sayısı da 100 bini aştı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.