Libya'da Türkiye destekli UMH güçleri Hafter kontrolündeki Tarhuna'ya saldırı başlattı

Libya'da Türkiye destekli UMH güçleri Hafter kontrolündeki Tarhuna'ya saldırı başlattı

Libya'da Türkiye destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçleri Hafter birliklerine karşı harekatlara devam ediyor.

Libya'da uluslararası arenada tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı birlikler, Halife Hafter'in güçleri tarafından kontrol edilen Tarhuna ekseninde kapsamlı bir saldırı düzenliyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Türkiye destekli UMH'ya bağlı birlikler, sabah saatlerinde başkent Trablus'un güneybatı kesiminde bulunan Tarhuna çevresinde saldırı başlattı.

UMH güçlerinin, Türk yapımı insansız hava araçlarının da desteğiyle Tarhuna yönünde ilerlediği, bazı yerleşim yerlerinin ve askeri bölgelerin kontrol altına alındığı belirtiliyor.

Tarhuna'nın dış bölgelerinde çatışmaların başladığı rapor ediliyor. UMH birliklerinin bölgede Tuveyşiya yerleşimini kontrol altına alarak ilerlediği bildiriliyor.

UMH yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre, Tarhuna'ya yapılacak operasyonlar için bölgeye birlik sevkiyatı gerçekleştirildi.

Sabrata ele geçirilmişti

UMH güçleri, 13 Nisan günü başlattıkları saldırıyla, Trablus batısındaki Surman ve Sabrata yerleşimlerini kontrol altına almıştı.

Saldırı sonucunda Hafter güçlerinden çok sayıda tank ve silah ele geçirilmişti.

Sabrata eksenindeki saldırılar sonucunda, Trablus batısında Tunus sınırına kadar tüm Libya sahilinin kontrolü UMH'ya geçmişti.

Libya genelinde çatışmalar yoğunlaştı

UMH ile Hafter güçleri arasında bir haftadan uzun süredir cephe hatlarında büyük bir hareketlilik yaşanıyor.

Beni Velid ve Ebu Greyn yerleşimlerinde de çatışmaların şiddetlendiği ifade ediliyor.

Yerel kaynaklar çatışmalara Türk yapımı insansız hava araçlarının da katıldığını aktarıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.