Libya'da Türkiye destekli UMH güçleri Tarhuna'ya operasyon başlattı

Libya'da Türkiye destekli UMH güçleri Tarhuna'ya operasyon başlattı

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı güçler ülkenin batısındaki stratejik kent Tarhuna'ya kapsamlı bir operasyon başlattı.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçler, ülkenin doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter milislerinin, başkent Trablus'a saldırılarındaki harekat ve ikmal merkezi, ülkenin batısındaki stratejik kent Tarhuna'ye cumartesi sabah saatlerinde kapsamlı bir operasyon başlattı.

UMH'nın planı, ülkenin batısında, Trablus'un 90 kilometre güneydoğusundaki Tarhuna kentinin, kuzey, doğu, batı ve güneybatısındaki 7 önemli cephe üzerinden hilal şeklinde kuşatılması; güneyin ise Hafter ve Kaniyat milislerinin Beni Velid kentine kaçması için açık bırakılmasına odaklanıyor.

Söz konusu plan, Trablus'un güneyindeki Meşru ve Selahaddin cephelerine yönelik saldırıların yoğunlaştırılmasıyla Hafter milislerine iki seçenek bırakıyor. Bunlardan ilki Tarhuna'yı kurtarmak için Trablus'tan geri çekilmek, diğeri de başkentin güneyindeki mevzilerine sımsıkı sarılarak Tarhuna'nın hükümet kuvvetlerinin eline düşmesine izin vermek.

Hafter güçlerine 17 hava saldırısı

Öfke Volkanı Operasyonu Medya Merkezi'nin Facebook hesabından yapılan açıklamada, UMH hava kuvvetlerinin düzenlediği 17 saldırıda Halife Hafter milisleri ile askeri araçlarının hedef alındığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu saldırıların UMH güçlerine Tarhuna yönünde ilerleyişleri sırasında havadan destek vermek ve Hafter milislerinin Trablus'taki yerleşim yerlerine yönelik saldırılarına karşılık vermek amacıyla gerçekleştirildiği kaydedildi.

Öte yandan Tarhuna'daki Hafter güçleri Trablus hükümetine bağlı güçlerin şehre girmeyi başaramadığını ve geri püskürtüldüğünü söyledi. Ayrıca Hafter milisleri bir İHA'yı düşürdüklerini ileri sürdü.

Hafter'in ana ağırlık noktalarından biri kabul edilen Selahaddin cephesinde bazı noktalar ele geçirse de UMH kuvvetleri, başkentin güneyinde, halkın yoğun şekilde yaşadığı bölgelerden uzaklaştırılması için Sudan'dan gelen Cancevid ve Rusya'dan getirilen paralı profesyonel askerlere karşı yoğun operasyonlar düzenliyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.