Hafter Libya genelinde tek taraflı ateşkes ilan etti

Hafter Libya genelinde tek taraflı ateşkes ilan etti

Libya'nın doğusunu kontrol altında tutan Halife Hafter güçleri Ramazan ayı boyunca geçerli olacak tek taraflı bir ateşkes ilan ettiklerini açıkladı.

Libya'nın doğu kesimini elinde bulunduran Halife Hafter'e bağlı "Libya Ulusal Ordusu" adlı oluşumun sözcüsü Ahmed el Mismari, ateşkes ilan ettiklerini açıkladı.

Düzenlediği bir basın toplantısında konuşan Mismari, Ramazan ayı boyunca geçerli olacak tek taraflı bir ateşkes ilan ettiklerini dile getirdi.

Bu süreçte herhangi bir askeri operasyon düzenlemeyeceklerini söyleyen Mismari, kendilerine yönelik saldırılara karşılık vereceklerini, Libya üzerindeki askeri hedeflerinden vazgeçmediklerini belirtti.

Hafter geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Libya'nın tamamını ele geçireceklerini söylemiş, söz konusu açıklamanın ardından Hafter'in, kendisini Libya'nın diktatörü ilan ettiği yorumları yapılmıştı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.