Hafter: Libya'nın tamamını ele geçireceğiz

Hafter: Libya'nın tamamını ele geçireceğiz

Libya'daki "Libya Ulusal Ordusu" adlı oluşumun lideri Hafter, ülkenin geleceğine dair açıklamalarda bulundu.

Libya'nın doğusundaki güçlerin lideri Halife Hafter, ülkede siyasi sürecin bittiğini ifade ederek Libya'yı tamamen kontrol altına alacağını savundu.

Dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada Halife Hafter, ülkedeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Hafter, başında olduğu "Libya Ulusal Ordusu" adlı oluşumun halk tarafından benimsendiğini iddia ederek, ülkenin geleceğine dair mesajlar verdi.

"Anlaşma geçerliliğini yitirdi"

Libya'da tarafların uzlaşarak 17 Aralık 2015'te imzaladığı "Suheyrat Anlaşması"nın çöktüğünü savunan Hafter, bu anlaşmanın ülkeyi yok ettiğini ve uçurumun kıyısına sürüklediğini söyledi.

Suheyrat Anlaşması nedir?

Fas'ın Suheyrat kentinde imzalanan söz konusu anlaşmayla birlikte Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) teşkil edilmişti.

Hafter kendisine bağlı "Ulusal Ordu"nun genel komutanlığının bu geçiş sürecini idare etmek üzere yetkilendirildiğini ve sorumluluk alacağını dile getirdi.

"Kendini diktatör ilan etti"

Söz konusu açıklamanın ardından Hafter'in, kendisini Libya'nın diktatörü ilan ettiği yorumları yapıldı. Bu açıklamayla birlikte Hafter'e bağlı güçlerin, UMH kontrolündeki bölgelere geniş kapsamlı bir saldırı başlatacağı öne sürülüyor.

Hafter'in Libya'nın tamamında kontrolü ele geçirerek, Libya'nın eski diktatörü Muammer Kaddafi'ye benzer bir şekilde ülkede kendi yönetimini teşkil etmeyi amaçladığı tahmin ediliyor.

Libya'da son durum

libyakontrol2-001.jpg

Yüksek çözünürlük için görsele tıklayın

Halife Hafter'in Libya Ulusal Ordusu kimlerden oluşuyor?

ekran-resmi-2020-04-28-12-41-18.jpg

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.