AB'den Libya'da ateşkes çağrısı

AB'den Libya'da ateşkes çağrısı

Avrupa Birliği ülkeleri Libya için ortak insani ateşkes çağrısı yaptı.

Fransa, Almanya ve İtalya dışişleri bakanlarıyla Avrupa Birliği'nden üst düzey diplomatlar, Ramazan vesilesiyle Libya için ortak insani ateşkes çağrısı yaptı.

Cumartesi günü yayımlanan ortak bildiride, "Sesimizi Libya için insani ateşkes çağrısı yapan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Libya Özel Temsilcisi Stephanie Turco Williams'ın sesiyle birleştirmek istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Tüm taraflar arasındaki barış görüşmelerinin devam etmesi gerekliliğine vurgu yapılan bildiri, Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, İtalya Dışişleri Bakanı Luigi di Maio ve Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas tarafından imzalandı.

Bildiride ayrıca, "Libya'daki tüm aktörleri kutsal Ramazan'ın ruhundan ilham almaya ve gerçek bir ateşkes için müzakerelere devam etmeye çağırıyoruz" dendi.

Bölgede önemli bir unsur olan İtalya'nın dışişleri bakanlığı önceki gün, Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilci Vekili Stephanie Williams'ın ramazanın başlaması vesilesiyle Libya'da insani ateşkes için yaptığı çağrıyı desteklediğini bildirmişti.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.