UMH'den Hafter kontrolündeki Vatiyye Üssü'ne operasyon

UMH'den Hafter kontrolündeki Vatiyye Üssü'ne operasyon

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti güçleri, Hafter'e bağlı birliklerin kontrolündeki Vatiyye Askeri Üssü'ne yönelik saldırıya

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçler, ülkenin batı kesiminde Halife Hafter'e bağlı güçlerin kontrolündeki Vatiyye Üssü'nü ele geçirmek için saldırı başlattı.

Yerel kaynaklar, üsse doğu ilerleyişe geçen UMH birliklerinin üssün girişine kadar ilerlediği ve Vatiye'nin kuzey kesimindeki birçok bölgeyi kontrol altına aldığını aktardı.

Bölgede çatışmalar sürerken UMH güçleri, içerisinde bir uçuş pisti de bulunan Vatiyye Üssü'nü havadan ve karadan hedef alıyor.

Vatiyye Üssü'nün önemi

Ülkenin başkenti Trablus'un yaklaşık 140 kilometre güneybatısında bulunan askeri üs, Hafter güçlerinin bölgede düzenlediği hava saldırılarında kullandığı ana üslerden biriydi.

UMH güçleri, yaklaşık 7 bin askerlik kapasiteye sahip olduğu ifade edilen üsse yönelik saldırılarına bir süredir devam ediyordu.

Sabrata ele geçirilmişti

UMH güçleri, 13 Nisan günü başlattıkları saldırıyla, Trablus batısındaki Surman ve Sabrata yerleşimlerini kontrol altına almıştı.

Saldırı sonucunda Hafter güçlerinden çok sayıda tank ve silah ele geçirilmişti.

Sabrata eksenindeki saldırılar sonucunda, Trablus batısında Tunus sınırına kadar tüm Libya sahilinin kontrolü UMH'ya geçmişti.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.