Libya'daki çatışmalarda 21 sivil hayatını kaybetti

Libya'daki çatışmalarda 21 sivil hayatını kaybetti

Birleşmiş Milletler, Trablus'ta meydana gelen çatışmalarda en az 21 sivilin öldüğünü açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM), Libya'nın başkenti Trablus ve banliyölerinde 26 Ağustos'dan bu yana devam eden çatışmalarda en az 21 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Liz Throssell, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, "Çatışan taraflar, geniş alanlarda etkili olan roket, topçu ateşi ve ağır silahları da kullanmak suretiyle ayrım yapmaksızın ateş açıyor." dedi.

Sözcüsü Throssell, bir haftadan fazla süredir devam eden çatışmalarda ikisi çocuk, ikisi kadın olmak üzere en az 21 sivilin öldüğünü, 16 kişinin de yaralandığını belirtti.

"Tüm taraflara, ayrım gözetmeksizin yapılan saldırılara son verme ve sivil unsurları korumak için uygulanabilir tüm önlemleri alma çağrısında bulunuyoruz." diyen Throssell, ayrıca çatışmaların Libya'daki düzensiz göçmenler üzerindeki olumsuz etkilerinden endişe duyduklarını ifade etti.

Throssell, "keyfi olarak gözaltına alınan" yaklaşık 8 bin düzensiz göçmenin gözaltı merkezlerinde kapana kısıldığı ve çatışmalardan dolayı bu kişilerin gıda ve sağlık hizmetlerinden mahrum olduğu uyarısında bulundu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.