Libya'nın başkenti Trablus'taki Mitiga Havalimanı uçuşları durdurdu

Libya'nın başkenti Trablus'taki Mitiga Havalimanı uçuşları durdurdu

Libya'nın başkenti Trablus'ta bulunan Mitiga Havalimanı, gece çıkan çatışmalarda havalimanına gelişigüzel roket düşmesi sonucu uçuşları durdurdu.

Mitiga Havalimanı'na ait sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Mitiga Havalimanı'na rastgele roket düşmesi sonucu uçuşların durdurulduğu ve uçakların Misrata'daki havalimanına yönlendirildiği belirtildi.

Trablus'ta ateşkes ilanından 8 gün sonra, gece saatlerinde yeniden başlayan çatışmalar sabah yerini sessizliğe bıraktı.

Çatışmalar konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu'ndan (UNSMIL) bir süre önce yapılan açıklamada, ülkedeki taraflar "kışkırtıcı açıklamalarda bulunmamaları" yönünde uyarılmıştı.

Başkent Trablus'ta 26 Ağustos'ta başlayan çatışmaların baş aktörü Terhune Yedinci Tugayı'ndan yapılan açıklamada ise "Milislerden, suç çetelerinden, kamu malını yakıp yıkan bozgunculardan kurtulma zamanı geldi. Vatana destek ve ülkeyi suç çetelerinden arındırmak için Yedinci Tugaydaki kardeşlerinize kenetlenmeye başlayın" ifadelerine yer verilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.