Libya'yı 'Türkiye'nin elektriği' aydınlatacak

Libya'yı 'Türkiye'nin elektriği' aydınlatacak

Türk şirketler Libya'nın elektrik sorununu çözmek üzere bölgede faaliyetlere başlayacağı bildiriliyor.

Dünyanın başlıca yüzer santral işletmecilerinden Karadeniz Holding, iç savaşın devam ettiği ve elektrik kesintileri yaşanan Libya'ya elektrik sağlamaya başlayacağı ifade ediliyor.

Türk şirket, Libya'nın batısında kontrol sahibi olan, uluslararası arenada tanınan ve Türkiye tarafından desteklenen Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) kontrolündeki bölgelerde faaliyet gösterecek.

Karadeniz Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Enerji Ticaret Grup Başkanı Zeynep Harezi, Reuters'a yaptığı açıklamada bölgeye tekliflerini iletmek üzere teknik bir ekip göndereceklerini ve 30 gün içerisinde Libya'nın batısına enerji sağlamaya başlayabileceklerini belirtti.

osmankhan.jpg

Karadeniz Holding'e ait "Osman Khan" yüzer enerji santrali

UMH'nin, yerel santrallerin devreye alınacağı 6 aylık süre için elektrik satın alma isteğinde olduğu, ancak Türk şirketin daha uzun bir dönem için de Libya'ya elektrik satabileceği kaydediliyor.

Şirkete ait yüzer santrallerin, Libya'da çıkarılan petrol ve gazı kullanarak Libya açıklarında ürettikleri elektriği, bölgede kullanılmak üzere UMH'ye sağlaması planlanıyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.