Lübnan-İsrail sınırında çatışmalar

Lübnan-İsrail sınırında çatışmalar

Lübnan-İsrail sınır hattında iki tarafın ordu güçleri arasında çatışmalar yaşandığı bildirildi.

Lübnan ordusu, İsrail sınırında yaşanan gerginliğe ilişkin yazılı açıklama yaptı. Lübnan ordusundan yapılan açıklamada, sınırdaki personeline İsrail tarafından sis bombasıyla saldırılmasına aynı şekilde yanıt verildiği belirtildi.

Lübnan ordusundan yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) denetimindeki 'mavi hat' olarak tabir edilen sınırı ihlal edip Lübnan ordusuna ait çalışma yapan buldozer ve kepçeye sis bombasıyla saldırdığı kaydedildi. Ülkenin güneyindeki Bastara sınır bölgesindeki saldırıya, Lübnan ordusunun da aynı şekilde karşılık verdiği belirtildi.

Lübnan'dan yapılan açıklamada, İsrail ordusunun, ardından işgal altındaki Filistin topraklarına çekilmek durumunda kaldığı bilgisi paylaşıldı. UNIFIL Sözcüsü Andrea Tenenti de konuya ilişkin açıklamasında, "Bugün bir gerilim yaşandı. UNIFIL, gerilimin düşürülmesi ve yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için taraflarla iletişim halinde. Şu anda sahada durumu izliyoruz ve bölgeyi yeniden sakinleştirmek için çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: Duvar

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.