Lübnan krizi: Rusya'dan Hizbullah'a destek

Lübnan krizi: Rusya'dan Hizbullah'a destek

Rusya'nın Lübnan Büyükelçisi, Lübnan'da yaşanan siyasi belirsizliği değerlendirdi.

Rusya'nın Lübnan Büyükelçisi Zaspikin, Lübnan'daki durumu Birleşmiş Milletler'e taşımayı önerdi.

Lübnan'da yayın yapan bir televizyon kanalına konuşan Rusya'nın Lübnan Büyükelçisi Zaspikin, "Saad Hariri'nin Lübnan'a dönmemesi ve herhangi bir açıklama yapılmaksızın belirsizliğin devam etmesi durumunda, meseleyi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne götürebiliriz" dedi. Zaspikin, Hariri'nin istifası nedeniyle siyasi belirsizlik yaşayan Lübnan'ın egemenliğine herkesin saygı duyması gerektiğini vurguladı.

Rusya'dan Hizbullah'a destek

Lübnan'da yeni bir hükümetin nasıl kurulacağı konusunda şimdiden konuşmanın yanlış olduğunu söyleyen  Zaspikin, "Suudi Arabistan, Lübnan'da kurulacak yeni hükümete Hizbullah'ın dahil edilmemesini istedi. Bu talep, Lübnan'ın içişlerine doğrudan müdahale anlamına gelmiyor mu? Suudi Arabistan'ın bu tutumu, Hizbullah'ın Lübnan hükümetindeki varlığının önemini arttırıyor" ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Zaspikin, Hariri'nin istifasının ardından 7 Kasım Salı günü Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüşmüştü.

Lübnan Başbakanı Hariri, kurduğu hükümetin Aralık 2016'da meclisten güvenoyu almasının üzerinden 1 yıl geçmeden 4 Kasım'da, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da istifa ettiğini açıklamıştı. İstifa konuşmasında, "Hizbullah ve İran'ın bölgeyi istikrarsızlaştırdığını" belirten Hariri, "kendisine yönelik suikast olabileceği endişesi taşıdığını" kaydetmişti.

Hariri'nin kurduğu 30 sandalyeden oluşan ulusal birlik hükümetinde Hizbullah'ın 2 bakanı bulunuyor.

Kaynak: Sputnik

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.