Lübnan: Ülkede uluslararası bir güce ihtiyaç var

Lübnan: Ülkede uluslararası bir güce ihtiyaç var

Lübnan Başbakanı Nevaf Selam, ülkede UNIFIL'in çekilmesinin ardından uluslararası bir gücün varlığına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Lübnan Başbakan Nevaf Selam Cumartesi günü Paris'e yaptığı ziyaret sırasında, Birleşmiş Milletler'in UNIFIL misyonunun 2027'de çekilmesinin ardından Lübnan'ın bir tür uluslararası güce ihtiyaç duyacağını söyledi.

Mart 1978'den bu yana İsrail ve Lübnan arasında bir tampon bölge oluşturan UNIFIL, bir yıl içerisinde Lübnan'dan ayrılacak.

Nevaf Selam, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmesinden bir gün sonra yaptığı açıklamada, "Güneyde her zaman uluslararası bir varlığa, tercihen de sadece BM'nin sağlayabileceği tarafsızlık ve yansızlık göz önüne alındığında BM varlığına ihtiyacımız olacak" dedi.

Hizbullah'ın silahsızlanma sürecine ilişkin bir soru üzerine ise Selam, "sürecin ikinci aşamasının iki hafta önce başladığını" kaydetti.

Lübnan ordusu Hizbullah'ın Litani Nehri'nin güneyinde silahsızlandırılmasını öngören ilk aşamayı tamamladığını açıklamıştı.

İkinci aşama ise Litani Nehri ile daha kuzeyde yer alan ve Hizbullah'ın önemli bir etkiye sahip olduğu Avali Nehri arasındaki bölgenin silahsızlandırılmasını içerecek.

Selam "ikinci aşamanın birinci Aşamadan farklı gereklilikleri olduğunu açıkça görebiliyorum" derken, "Hizbullah'ın söylemi oldukça sert, ancak geri adım atmayacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.