Lübnan'da Hizbullah destekli yeni hükümet öfkeyle karşılandı

Lübnan'da Hizbullah destekli yeni hükümet öfkeyle karşılandı

Lübnan’da Saad Hariri hükümetinin istifasından yaklaşık üç ay sonra kurulan yeni hükümet, iktidarın değişmesi talebiyle 17 Ekim'de sokağa çıkan Lübnan halkının büyük bir kısmının beklentilerini karşılamadı.

DPA’nın aktardığına göre Lübnan Başbakanı Hasan Diab’ın yeni hükümet kurulduğunu açıklamasından birkaç saat sonra protestocular ile parlamentoya giden Necme Meydanı’na girişleri kapatan güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı.

Protestocular güvenlik güçlerine taş fırlatırken, güvenlik güçleri de protestoculara göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahale etti. Yaşanan çatışmada çok sayıda kişi yaralandı.

Protestocular hükümetin bağımsız olmasını istiyor

Lübnan’daki protestolar nedeniyle 29 Ekim’de istifa eden hükümetin yerine İran destekli Şii Hizbullah ve siyasi müttefiklerinin desteğiyle öne çıkan Hasan Diab başbakanlığında yeni hükümet kuruldu.

Yeni hükümetin bağımsız olmadığını ifade eden protestocular, başlattıkları devrimden 100 gün sonra taleplerinin göz ardı edilmesini kabul etmediklerini vurguladı.

Yeni hükümeti reddeden protestocular, bunların siyasi otoriteye bağlı bakanlardan oluştuğunu belirterek, bu hükümetin uzmanlardan oluşmadığını ve 17 Ekim'den bu yana sokakta olan protestocuların taleplerinin karşılamadığını dile getirdi.

Protestocular, teknokrat hükümetinin kurulmasını, erken parlamento seçimlerinin yapılmasını, seçmen yaşının 21’den 18’e düşürülmesini, yağmalanan fonların geri iade edilmesini, yolsuzluğa bulaşanların hesap vermesini ve ekonomik koşulların iyileştirilmesini talep ediyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.