Lübnan'ın Esed rejimine teslim ettiği Suriyeli sığınmacılar zorla silah altına alınıyor

Lübnan'ın Esed rejimine teslim ettiği Suriyeli sığınmacılar zorla silah altına alınıyor

Lübnan'ın Esed rejimine teslim ettiği Suriyeli sığınmacıların güvenliğinden endişe ediliyor.

(Fotoğraf: Flickr / DFID)

Lübnan'ın gözaltına alıp Esed rejimine teslim ettiği Suriyeli sığınmacılar tutuklamalar ve zorunlu askeri hizmetle karşı karşıya kalıyor.

Reuters'ın haberine göre, Lübnan'ın Suriye'ye sınır dışı ettiği Suriyeli sığınmacılar, Esed rejimine bağlı Dördüncü Tümen tarafından alıkonuluyor.

Rejime bağlı askeri güçler içerisinde yer alan Dördüncü Tümen, çeşitli işkencelerle ün salmasının yanı sıra uyuşturucu üretimi ve kaçakçılığı yürütmesiyle biliniyor.

Bölge kaynakları, Nisan ayında 450 Suriyeli sığınmacının Lübnan güçlerince gözaltına alındığını, bunlardan 130'dan fazlasının Suriye'ye geri gönderildiğini ifade etti.

Başka bir kaynak ise, BM mülteci kimliğine sahip Suriyeli sığınmacıların da sınır dışı edildiğini belirtti. Sınır dışı edilenler arasında refakatçisi olmayan çocukların bulunduğu da dile getirildi.

Lübnan tarafından Esed rejimine teslim edilen Suriyeli sığınmacıların hayati tehlikeyle karşı karşıya olduğu vurgulanıyor.

Birleşmiş Milletler Soruşturma Komisyonu Mart ayında Esed rejimi tarafından sürdürülen tutuklamalar ve insan hakları sebebiyle Suriye'nin geri dönüş yapmak için halen güvenli bir yer olmadığını açıklamıştı.

Lübnan'da BM'nin sığınmacı kimliği verdiği 800 bin kadar Suriyeli bulunuyor. Lübnanlı yetkililer, ülkedeki Suriyeli sayısının 2 milyon olduğunu ifade ediyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.