Macron: Kimyasal silah kullanılırsa Suriye'de yeni saldırılara hazırız

Macron: Kimyasal silah kullanılırsa Suriye'de yeni saldırılara hazırız

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Fransız büyükelçilerle yaptığı toplantıda Suriye'de Beşsar Esed'i desteklemenin 'berbat bir hata' olacağını söyledi.

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransız büyükelçilerle yaptığı toplantıda açıklamalarda bulundu. Suriye'de Beşşar Esed'i desteklemenin 'berbat bir hata' olacağını söyleyen Macron, Şam'ın kimyasal silah kullanması halinde Suriye'de yeni hava saldırıları düzenlemeye hazır olduklarını duyurdu.

Macron "Fransa gelecekteki Suriye liderlerini atayamaz. Ancak Suriye halkının bunu yapabileceğinden emin olmak bizim görevimiz ve çıkarımız" dedi. 

İdlib'de insani kriz yaşandığını söyleyen Macron, Türkiye ve Rusya'nın İdlib'deki durum konusunda rejime baskı kurmasını beklediğini ifade etti.

Macron Esed'in desteklenmesi konusundaysa, "Bence bu senaryo berbat bir hata olur. Milyonlarca mülteciye neden olan kim? Kendi insanlarını öldüren kim?" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.