Macron'dan Erdoğan'a mektup: İki ülke arasında ilişkiler normalleşiyor mu?

Macron'dan Erdoğan'a mektup: İki ülke arasında ilişkiler normalleşiyor mu?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilişkileri normalleştirmek için bir mektup gönderdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilişkileri normalleştirmek için bir mektup gönderdi.

Euronews'in haberine göre, Pakistan’dan Türkiye’ye dönerken uçakta basının sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macron’un mektubunun içeriğinin iki ülke ilişkileri açısından olumlu olduğunu söyledi. Erdoğan'a mektubun iletildiğini açıklayan Çavuşoğlu, "İlişkileri geliştirmek isteğini, Türkiye'ye atfettikleri önemi ve önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanımızla görüşmeyi de arzu ettiğini vurgulayan, güzel, pozitif, hatta bazı kısımlarında Türkçe ifadelerin bulunduğu bir mektup aldık. Cumhurbaşkanımıza takdim ettik, Cumhurbaşkanımız da 'Memnuniyetle görüşürüz' dedi.'' ifadesini kullandı.

Fransa ve Türkiye arasında ilişkiler nasıl gerginleşti?

Fransa ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkiler, Güney Akdeniz, Libya ve Dağlık Karabağ konusunda çıkan görüş ayrılıkları yüzünden geçen yılsonu gerginleşmişti.

Macron’un, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmalarına, Libya’ya müdahalesine ve Dağlık Karabağ’da Azerbaycan’a yönelik desteğini karşı çıkmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sert açıklamalarla tepki göstermişti.

Erdoğan’ın Macron yönelik sert eleştirilerinin ardından Fransa, Ankara’daki Büyükelçisi Herve Magro’yu Paris’e çağırmıştı.

Charlie Hebdo dergisinde Erdoğan ile ilgili çıkan karikatür ve Macron’un İslam ile ilgili Müslüman ülkelerde tepki çeken açıklamaları da Paris ve Ankara arasındaki ilişkilerin gerginleşmesinde önemli rol oynarken, Fransa, AB’de Türkiye’ye yönelik yaptırımların artırılmasını talep eden Yunanistan ve Kıbrıslı Rumlara yoğun destek vermişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.