Macron'dan Güney Kıbrıs'a destek: Doğal gaz arama çalışmalarını destekliyoruz

Macron'dan Güney Kıbrıs'a destek: Doğal gaz arama çalışmalarını destekliyoruz

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye'nin muhalefetine rağmen Güney Kıbrıs'ın doğal gaz arama çalışmalarını desteklediklerini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'nin muhalefetine rağmen Güney Kıbrıs'ın doğal gaz arama çalışmalarını desteklediklerini söyledi.

 

Fransa'nın ada ve çevresinde yaşananlara ilişkin 'çok endişeli' olduğunu belirten Macron, ülkesinin bu endişesini Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da ilettiğini söyledi.

Fransa'nın Total şirketi, Kıbrıs sularında doğal gaz arama çalışmaları yapan şirketler arasında.

Türkiye de, bölgedeki doğal gaz kaynakları üzerinde hak iddia ederek arama çalışmalarını sürdürüyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs'ta yaptığı açıklamada Türkiye'nin doğal gaz arama çalışmalarına devam edeceğini ve önümüzdeki ay ikinci arama platformunun çalışmaya başlayacağını açıklamıştı.

Fransa, İtalya, Yunanistan, Portekiz, Malta, İspanya ve Kıbrıs tarafından ilan edilen ortak deklarasyonda ise, Akdeniz'in doğal gazın Avrupa'ya aktarımı konusunda 'stratejik bir koridor' olarak değerlendirildiği belirtilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.