Çavuşoğlu: Akdeniz'de sondaj yapacağız

Çavuşoğlu: Akdeniz'de sondaj yapacağız

Lefkoşa'da KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 'Akdeniz'de sondaj çalışmaları yapılacağını' bildirdi.

Lefkoşa'da KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Münhasır Ekonomik Bölge'de ve KKTC'nin Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) verdiği ruhsatlar çerçevesinde, artık sadece sismik araştırma değil, sondajı da yapacağız" diye konuştu.

Doğu Akdeniz’de doğalgaz ve petrol arama çalışmaları Ankara ve Atina arasında gerilime yol açıyor. Hem Türkiye hem de uluslararası alanda tanınan Kıbrıs Rum kesimi Akdeniz’de petrol ve doğalgaz sahaları üzerinde hak iddia ediyor.

Dışişleri Bakanı, Rum tarafının kaynaklar konusunda tek taraflı yaklaşımını sürdürmesi halinde Türkiye'nin, KKTC’nin haklarını korumaya devam edeceğini bildirdi.

"Tek taraflı sondaj ya da sismik araştırmalar yerine ortak bir çözüm bularak, bu zenginliklerin varsa ortaya çıkarılması ve hakça paylaşılması lazım" diye konuşan Çavuşoğlu, KKTC'nin ruhsat verdiği alanlarda sondajları yapılacağını, ayrıca, Türkiye'nin kayda geçirdiği münhasır ekonomik bölgelerde sismik araştırmaların ve sondajın başlayacağını bildirdi.

Çavuşoğlu, Alanya-1 bölgesinde bulunan Türkiye’nin ilk derin su sondaj gemisi Fatih’in de Mart ayında buradaki işinin bitmesinin ardından güneye yönlendirileceğini, ikinci petrol platformununsa bölgeye Şubat ayında gideceğini açıkladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.