'Macron'un imamı': Siyasal İslam ümmetin kanseri

'Macron'un imamı': Siyasal İslam ümmetin kanseri

'Macron'un imamı' olarak anılan Hassen Chalghoumi, İslam konusunda tartışmalı açıklamalarda bulundu.

'Macron'un imamı' olarak anılan Hassen Chalghoumi, İslam konusunda tartışmalı açıklamalarda bulundu.

"Siyasal İslam'ın Fransa'nın kanseri olduğunu" ve "Müslüman Kardeşler'in yasa dışı ilan edilmesi gerektiğini" savundu.

Sky News'e konuşan Chalghoumi şu ifadeleri kullandı:

"Siyasal İslam kanser"

"Siyasal İslam, maalesef, bu ümmetin kanseri ve tüm bu belaların sebebi. Üç haftadır, Müslüman Kardeşler'in lideri olan Erdoğan, aynı zamanda El Cezire ve diğer kanallar tarafından gerçekleştirilen, planlı ve organize bir kampanya devam ediyor. Bu kampanya mazlumluk söylemine odaklanıyor ve ülkedeki ateşi harlıyor.

Bu özellikle Başkan Emmanuel Macron'un, başı kesilerek öldürülen öğretmenin cenazesinde yaptığı konuşmanın ardından hissedildi. Maalesef bu öfke ve çatışmayı yaratan şey siyasal İslam.

Mazlumluk ve adaletsizlik söylemi siyasal İslam tarafından, özellikle Müslüman Kardeşler tarafından ve ayrıca aşırı sol tarafından benimseniyor. Bu söylemin aşırı kullanımı ve beyin yıkamalar, Fransa'da ve tüm Avrupa'da, birçok gencin kimlik krizi yaşamasına ve evlerinde de sorunlar yaşamasına sebebiyet verdi.

Ve İslam dinine dair tamamen cahil olanların, gerçekten bir şeylerin kurbanı olduklarını düşünmelerine yol açtı. 70 yıl önceki sömürgeciliğin, masonluğun, Siyonizm'in, Gazze'de olanların, şunun bunun... Gerçekten kalpten bir şekilde kurbanlar olduklarına inandılar. Bu his, gençlere bir intikam alma hissi verdi. Kime karşı intikam? Toplumlarına karşı, insanlara karşı.

Fransa'ya boykot çağrısı yapanlara tepki

Bu şeytanların liderleri kendileri saldırı düzenlemiyor. Ama bunu yapmaları için masum gençleri gönderiyorlar. Örneğin bu Çeçen, 12 yaşında iken masum biriydi. Fakat 18 yaşında, Paris'in kalbinde bir öğretmenin başını kesecek bir canavar haline geldi.

Senelerdir, Fransız siyasetçilere Katar'ın tehlikesini, şeytanın savunucusu olduğunu, bu olayları yaptığını ve fonladığını anlattık. Örneğin dün Başkan Macron El Cezire'ye röportaj verdi. Danışmanlarıyla konuştum ve onlara sordum, nasıl olur da propaganda yapan ve düşmanlığı yayan bir kanalda boy gösterir? Günlerdir, Fransız ürünlerine karşı boykot uygulanması çağrıları yapıyorlar. Macron'un danışmanlarının cevabı ne oldu? Macron'un, düşmanlarının kendi kanalında konuşmak istediğini, böylece mesajı alabileceklerini söylediler."

Tunus asıllı bir Fransız olan Chalghoumi, halen Fransa İmamlar Konferansı'nın başkanlığını yürütüyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.