Mahmud Abbas, İsrail'de Bennett koalisyonunu iktidarda tutmaya çalışıyor

Mahmud Abbas, İsrail'de Bennett koalisyonunu iktidarda tutmaya çalışıyor

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in koalisyon hükümetinin düşmesini engellemek için İsrail parlamentosu Knesset'teki Filistinli milletvekilleriyle temas kurdu.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, İsrail parlamentosu Knesset'teki Filistinli milletvekilleriyle temasa geçerek, İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in koalisyon hükümetinin düşmesini engellemek için harekete geçmeye çağırdı.

Middle East Eye'ın Aljarmaq haber sitesine dayandırdığı habere göre, Abbas, Bennett'in düşmesini ve eski başbakan Binyamin Netanyahu'nun iktidara tekrar gelmesini engellemek amacıyla, Bennett'in koalisyon üyeleri Mansur Abbas ve milletvekilleri Eymen Ude ve Ahmed Tibi ile temasa geçti.

Bennett'in Yamina partisinden milletvekili İdit Silman'ın istifası sonrasında iktidar koalisyonunun parlamentoda çoğunluğu kaybetmesinin ardından Abbas'ın Filistinli milletvekilleriyle iletişime geçtiği ifade edildi.

Abbas'ın yeni hükümetin iktidarda kalmasını istediği ve Netanyahu'nun İsrail siyasetinde tekrar güç kazanmasından endişe ettiği belirtiliyor.

İsrail'de siyasi krizler ve erken seçimlerin ardından Naftali Bennett ve Yair Lapid öncülüğünde 8 partili kırılgan bir koalisyon hükümeti kurulmuştu.

Hükümet, 120 sandalyeli Knesset'te 61 sandalyeye sahip. Koalisyon ortaklarından herhangi birinin desteği çekmesi halinde Bennett hükümeti yıkılmış olacak.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.