Mahmud Abbas, Kudüs valisine saldırıyı kınadı

Mahmud Abbas, Kudüs valisine saldırıyı kınadı

Mahmud Abbas, Filistin Yönetimi'nin İsrail tarafından tanınmayan Kudüs valisi Adnan Geys'e İsrail güçlerinin saldırısını kınadı.

Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas, Filistin Yönetimi'nin Kudüs Valisi Adnan Geys'e İsrail güçlerinin saldırısını şiddetle kınadığını açıkladı.

Kudüs Valisi Adnan Geys, Doğu Kudüs'ün Silvan banliyösündeki evine İsrail güçleri baskın düzenlemişti. Bu baskında İsrail güçleri Adnan Geys'e, oğullarına ve kuzenlerine saldırmış, Geys'in üç akrabasını da gözaltına almışlardı.

Mahmud Abbas "Adnan Geys Filistinlilere hizmet etmede ve Kudüs'ün Yahudileştirilmesi projesine karşı koymada ulusal bir övünç kaynağımızdır. Adnan Geys, tüm Müslüman ve Hristiyan Filistinlileri Kudüs'ü korudukları için selamlıyorum." dedi.

Mahmud Abbas konuşmasında Adnan Geys'i telefonla aradığını ve ona şifa dilediğini de belirtti.

İsrail'in kurulduğu 1948-1949 Arap-İsrail Savaşı'nda İsrail Batı Kudüs'ü ele geçirmiş, Doğu Kudüs ve surların içindeki Eski Kudüs ise Ürdün'ün denetimine geçmişti. 1967'deki Arap-İsrail Savaşı'nda tüm Kudüs'ü ele geçiren İsrail 1980'de Doğu ve Eski Kudüs'ü topraklarına ilhak ettiğini ve tüm Kudüs'ü İsrail'in başkenti yaptığını ilan etmişti.

İsrail'in bu kararı ABD dışında bir ülke tarafından tanınmıyor. Batı Şeria'daki Filistin yönetiminin İsrail tarafından tanınmayan idari bölümünde ise Kudüs Vilayeti Eski ve Doğu Kudüs merkezli olarak Batı Şeria kırsalının da bir kısmını kapsıyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.