Malezya eski Başbakanının eşi tutuklandı

Malezya eski Başbakanının eşi tutuklandı

Kamu fonlarını zimmetine geçirmekle suçlanan eski Malezya Başbakanının eşi Rosmah Mansour tutuklandı.

Malezya’da kamu fonlarını zimmetine geçirmekle suçlanan eski Başbakan Necip Rezak’ın eşi Rosmah Mansor tutuklandı.

Yerel basındaki haberlere göre, Yolsuzlukla Mücadele Komisyonunun (MACC), “1Malaysia Development Berhad (1MDB)” soruşturması kapsamında üçüncü kez sorguladığı Necip Rezak’ın eşi Rosmah Mansor tutuklandı.

Rosmah Mansor’un avukatı Geethan Ram Vincent, müvekkilinin tutuklandığını doğruladı. Rosmah Mansor’un yarın mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Diğer yandan, eski Başbakan Necip Rezak da 1MDB soruşturması kapsamında emniyet ticari suçlar bürosuna çağrılarak tekrar sorguya alındı.

Yolsuzlukla Mücadele Komisyonunun (MACC) son üç ayda ikinci kez çağırdığı Rosmah Mansor’un 26 Eylül’deki sorgusu 13 saat sürmüştü.

Soruşturma kapsamında iki hafta önce gözaltına alınan Necip Rezak hakim karşısına çıkmıştı. Duruşmada yöneltilen, aralarında görevi kötüye kullanma ve kara para aklamanın da bulunduğu 25’e yakın ilave suçlamayı reddeden eski başbakanın, kefaletle tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.