Malezya Katar ile savunma iş birliğini genişletmek istiyor

Malezya Katar ile savunma iş birliğini genişletmek istiyor

Katar ve Malezya yetkilileri, mevcut savunma iş birliğini geliştirmek üzere görüşmelerde bulundu.

Malezya Hava Kuvvetleri Komutanı Mohd Asghar Khan bin Goriman Khan pazar günü Katar'ın başkenti Doha'da Savunma Bakanlığı'nı ziyaret etti.

Middle East Monitor'un haberine göre Malezya Hava Kuvvetleri Komutanı Goriman, Katar Hava Akademisi Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Ali Salim el Esba ile bilhassa hava kuvvetleri alanında fikir alışverişinde bulundu.

İkili yaptıkları görüşmelerde, hava kuvvetleri olmak üzere savunma alanlarında ortak çıkarları genişletme çabası içerisindeydi.

Daha sonra Katar Hava Akademisi'ne de bir ziyarette bulunan Malezya Hava Kuvvetleri Komutanı Goriman, burada verilen eğitimler üzerine gözlemlerde bulundu.

İki ülke arasındaki ilişkiler özellikle ekonomi ve ticaret alanlarında başat rol oynarken pazar günü yapılan girişimlerle birlikte ilişkilerin savunma düzeyinde de daha fazla geliştirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.