Mali cuntası Rusya'dan savaş uçağı, Türkiye'den Bayraktar TB2 satın aldı

Mali cuntası Rusya'dan savaş uçağı, Türkiye'den Bayraktar TB2 satın aldı

Mali'deki askeri cunta yönetimi, Rusya ve Türkiye'den yeni satın aldığı hava araçlarını sergiledi.

Batı Afrika ülkesi Mali'deki askeri cunta yönetimi, Rusya'dan yeni savaş uçakları ve Türkiye'den de insansız hava araçları satın aldı.

AFP'nin haberine göre, Mali cuntası lideri Albay Assimi Goita, Hava Kuvvetleri Komutanı General Alou Boi Diarra'nın yanı sıra Rus ve Türk diplomatların katılımıyla Rusya'dan ve Türkiye'den satın alınan hava araçları perşembe günü Bamako havalimanında sergilendi. Törene katılan Türk yetkilinin Türkiye'nin Bamako Büyükelçisi Murat Mustafa Onart olduğu tahmin ediliyor.

Mali Hava Kuvvetleri Komutanı General Alou Boi Diarra, yaklaşık olarak 20 savaş uçağı ve bir düzine SİHA teslim aldıklarını söyledi.

Sosyal medya platformlarında yayımlanan görüntülerde, Askeri cuntanın Rusya'dan eğitim ve saldırı amaçlı da kullanabilen Albatros L-39 ve Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA satın aldığı görülüyor.

Mali Savunma Bakanı Sadio Camara, Bayraktar TB2'nin keşif yetenekleriyle birlikte topçu ve hava saldırılarında hedefleri daha da isabetli vurabileceklerini belirtti.

Fransa'nın Mali'den çekilmesi sonrasında faaliyetleri artan cihat yanlısı gruplara karşı savaş veren cunta yönetimi, geçen yıl da Rusya'dan ve Türkiye'den hava araçları teslim almıştı.

Mali'nin son olarak şubat ayında Türkiye'den Bayraktar TB2 aldığı biliniyordu. Cuntanın envanterinde en az 8 Bayraktar TB2 olduğu ve bu sayının ilerleyen dönemde artacağı ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.