Mali ordusuna bombalı saldırı

Mali ordusuna bombalı saldırı

Mali'nin orta kesimindeki Mopti'de orduya bağlı araca bombalı saldırı düzenlendi.

Mali askerlerini taşıyan aracın mayına çarpması sonucu en az 3 asker öldü.

Ülkeden askeri kaynakların ifadesine göre saldırı, Mopti ilinin Burkina Faso sınırına yakın kesiminde, Djoungani ve Koro arasındaki yolda meydana geldi. Saldırıda dört askerin de yaralandığı belirtildi.

Yetkililer saldırıdan cihat yanlısı güçleri sorumlu tuttu.

2012 yılında cihat yanlısı güçler ülkenin kuzey kısmını ele geçirmiş, ardından ülkeye Fransa askeri müdahalede bulunmuştu. Bunun ardından cihat yanlısı gruplar, varlıklarını artırarak sürdürdü.

Alan hakimiyeti stratejisi yerine vurkaç saldırılarını benimseyen gruplar, özellikle ülkenin kuzey kesiminde Fransız askerlerini ve Fransa destekli güçleri sıklıkla hedef alıyor. Cihat yanlısı grupların ülkedeki aktivitesini ve organizasyonlarını 2012 döneminden daha da öteye taşıdıkları ifade ediliyor.

El Kaide bağlantılı gruplar, ülkenin güney sınırındaki Burkina Faso’da da organize oluyor. Genellikle kuzey kesiminde gerçekleşen saldırılar, Mopti’deki saldırıdan da görüleceği şekilde güney hattına taşınıyor.

Eylül ayında yayınlanan Birleşmiş Milletler raporuna göre, son üç ayda 42 bombalı saldırı gerçekleştirildi. Bu bombalı saldırıların üçte biri ülkenin orta kesiminde düzenlendi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.