Mali: Rus güçler Fransa'nın çekildiği Timbuktu'ya konuşlandı

Mali: Rus güçler Fransa'nın çekildiği Timbuktu'ya konuşlandı

Rus paralı askerler, Fransa'nın çekildiği Mali'nin kuzeyindeki Timbuktu şehrine konuşlandı.

Rus paralı askerler, Fransa'nın çekildiği Mali'nin kuzeyindeki Timbuktu şehrine konuşlandı.

Mali ordu sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre, Rus özel güvenlik firması Wagner'e bağlı güçler Timbuktu'daki askeri üslerde konuşlandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen Wagner'e bağlı güçler geçtiğimiz aylarda Mali'ye gitmeye başlamıştı.

Ordu sözcüsü, Rus güçlerden askeri ekipman ve uçak da aldıklarını, Rus güçlerin kendilerini doğrudan çatışma sahasına yakın bölgelerde eğiteceğini ifade etti.

Yerel kaynaklar da bölgede Rus güçlerinin konuşlandığına dair bilgileri teyit etti. Timbuktu'ya konuşlanan Rus güçlerinin sayısı ise bilinmiyor.

Fransa, Aralık ayı sonunda Mali'nin kuzeyindeki Timbuktu, Tessalit ve Kidal'deki üslerini tamamen terk etmişti.

Rusya Mali'ya müdahil oldu

Rusya'nın Mali'ye müdahil olmasıyla, Mali'de sivillere yönelik saldırılarda artış yaşanmasından endişe ediliyor.

Bölge 2013 yılında Fransız öncülüğündeki Batı koalisyonunun askeri müdahalesiyle karşı karşıya kalmıştı. Aradan geçen 8 yıla rağmen Fransa cihat yanlısı grupları mağlup edememiş, Mali'de darbeyle iş başına gelen hükümet bölgeye Rus paralı askerleri davet etmişti.

Rus askerlerin Mali'de konuşlanmaya başlamasının ardından Fransız güçleri Mali'nin birçok bölgesinden çekilmeye başlamış, hükümet güçleriyle ortak operasyonları da askıya almıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.