Mali'de başkent çevresinde El Kaide saldırıları artıyor

Mali'de başkent çevresinde El Kaide saldırıları artıyor

El Kaide'nin Batı Afrika kolu Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin (CNİM) Mali'nin başkenti Bamako çevresinde saldırılarını artırma eğiliminde.

Batı Afrika ülkesi Mali'nin başkenti Bamako çevresinde saldırılar hızlanıyor.

El Kaide'nin Batı Afrika kolu Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin (CNİM) tarafından düzenlenen saldırılarda hükümet güçlerinden ölü ve yaralıların olduğu ifade ediliyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, 2 Ocak günü düzenlenen saldırılar, başkent Bamako'nun çevresindeki Kassela ve Markakoungo yerleşimlerinde düzenlendi.

Düzenlenen iki saldırıda askeriye, polis ve sivil savunma merkezleri hedef alınırken, saldırılarda en az 5 hükümet gücünün öldürüldüğü ifade edildi.

Bölgenin konumu:

Saldırıya hedef olan merkezlerde bulunan bazı araçların tahrip edildiği, bazılarının ise cihat yanlılarınca ele geçirildiği ifade edildi.

Saldırıyı CNİM kendisine bağlı sosyal medya kaynakları üzerinden üstlendi. Hareketin yaptığı açıklamada saldırıların sivillere yönelik ihlallere karşılık olarak düzenlendiği ve bu tür saldırıların süreceği kaydedildi.

Söz konusu saldırılar, Fransa'nın bölgeden çekilmesinin ardından oluşan güç boşluğunu Rus paralı asker firması Wagner'in tam olarak doldurmayı başaramadığı şeklinde yorumlanıyor. Son günlerde başkent Bamako çevresindeki saldırıların arttığı dikkat çekiyor.

CNİM son süreçte Fildişi Sahili, Mali'nin batısı ve güneyi, Burkina Faso'nun güneyi, Benin ve Togo gibi bölgelere kadar faaliyetlerini genişletmiş durumda.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.