Mali'de BM güçlerine saldırı: 1 ölü 3 yaralı

Mali'de BM güçlerine saldırı: 1 ölü 3 yaralı

Batı Afrika ülkesi Mali'nin kuzeyinde Birleşmiş Milletler'e bağlı askeri güçler saldırıya hedef oldu.

Batı Afrika ülkesi Mali'nin kuzeyinde Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı askeri güçler saldırıya hedef oldu.

Mali'nin kuzeyindeki Kidal bölgesinde BM Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu (MINUSMA) birliklerine yönelik saldırıda bir BM barış gücü askerinin öldüğü bildirildi.

MINUSMA sözcüsü Olivier Salgado yaptığı açıklamada, Kidal bölgesinde BM barış gücü konvoyuna yönelik hafif silahlı ve el bombalı saldırıda bir askerin öldüğünü, 3 askerin ise yaralandığını açıkladı.

İsmini vermek istemeyen bir güvenlik yetkilisi ise, saldırıya uğrayan BM barış gücü üyelerinin milliyetinin Ürdün olduğunu duyurdu.

BM'nin Mali temsilcisi El Gassim Vane, barış güçleri birliklerinin saldırıyı püskürttüğünü söyledi. Vane "Terörist grupların MINUSMA faaliyetlerini ve barışı hakim kılma arayışını engellemeye yönelik saldırısını şiddetle kınıyorum." ifadelerini kullandı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, saldırıyı kınayarak, barış güçlerine yönelik saldırıların uluslararası hukuk nezdinde savaş suçu sayılabileceğini belirtti.

Saldırının düzenlendiği bölgede El Kaide'nin Batı Afrika kolu Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin (CNİM) faaliyet gösteriyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.