Mali'de Tuareg gruplar bir kenti ele geçirdi

Mali'de Tuareg gruplar bir kenti ele geçirdi

Mali'nin kuzeyinde Tuareg silahlı grupların stratejik bir yerleşim yerini kontrol altına aldığı bildirildi.

Mali'de Rus Wagner güçlerince desteklenen cunta ile Tuareg gruplar arasında çatışmalar devam ediyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Tuareg grupların çatı oluşumu olan "Barış, Güvenlik ve Kalkınma için Kalıcı Stratejik Çerçeve" (CSP-PSD), Timbuktu ile Gao şehirleri arasındaki stratejik Bourem kentini kontrol altına aldı.

Çatışmaların ardından cunta güçleri ve Wagner mensuplarının kentten çekildiği belirtildi.

Bölgenin konumu:

Son dönemde ülkenin başta kuzey ve orta kesimleri olmak üzere birçok bölgesinde çatışmaların şiddetlendiği göze çarpıyor.

Özellikle Timbuktu-Gao hattında yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Tuareg grupların yanı sıra El Kaide'nin Batı Afrika kolu Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin'in (CNİM) de saldırılarını yoğunlaştırdığı dikkat çekiyor.

Mali yönetimi, Fransa'nın ülkeye askeri müdahalede bulunduğu 2013 yılı sonrasında kuzeydeki Tuareg gruplarla anlaşmıştı. Tuaregler saldırılarına büyük ölçüde son vererek merkezi yönetimle iş birliği içerisine girmişti. Ancak ülkede Rusya'nın askeri darbesi sonrasında cunta yönetimi Tuareg gruplara yönelik saldırılarına tekrar başladı.

Bu sürecin ardından bölgede çatışmalar yeniden şiddetlendi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.