Mariupol'de yeni bir toplu mezar bulundu

Mariupol'de yeni bir toplu mezar bulundu

Ukrayna’nın Mariupol kentinde, Maxar’ın uydu görüntülerini analiz eden “Schem” gazetecileri (Radio Svoboda) kentin Merkez Mezarlığın yakınında başka bir toplu mezar alanı daha buldu.

“Schem” gazetecileri (Radio Svoboda) ABD merkezli MAXAR teknoloji şirketinin yardımıyla Mariupol’de dördüncü toplu mezarın tespit edildiğini duyurdu.

Kırım Haber Ajansı'nın aktardığına göre, Rusya’nın Ukrayna’da işlediği katliamların belgesi niteliğindeki dördüncü toplu mezarın yayınlanan görüntülerinde iki adet hendeğin kazılı olduğu belirtiliyor.

Birisi 30 metreden uzun olan iki hendek bulundu

MAXAR uydu görüntülerinin yardımıyla ortaya çıkan fotoğraflarda iki siper gösteriliyor. 

Hendeklerden her birinin 30 metreden uzun olduğu ifade ediliyor.

mar.jpg

Ayrıca Azak alayının istihbarat departmanında subay olan İlya Samoylenko, düzenlediği basın toplantısında, Mariupol'deki toplu mezarlarda 10 binden fazla insanın gömülü olduğunu öne sürdü.

Diğer yandan Samoylenko, yeni keşfedilen toplu mezara sadece sivillerin gömüldüğünü, Ukrayna askerlerinin gömülmediğini belirtti.

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.