Marriot: 500 milyon müşterimizin bilgileri çalındı

Marriot: 500 milyon müşterimizin bilgileri çalındı

Uluslararası otel zincirlerinden Marriot, otellerinde kalmış 500 milyon kişinin kişisel bilgilerinin korsanlar tarafından çalındığını duyurdu.

Marriot grubu tarafından yapılan açıklamada, Starwood Network’ün 8 Eylül 2018 tarihinde sisteme girildiğine dair bir sinyal aldığı belirtilerek, yetkili olmayan tarafların bilgileri kopyaladığı açıklandı.  

Marriot şirketi, 2014 yılından itibaren otellerde konaklamış müşterilerin kişisel bilgilerinin çalındığını, krizi kontrol altına almak için gerekli adımların atıldığını belirtti. Şirket tarafından yapılan açıklamada ayrıca yetkililerin, müşterileri bu konuda bilgilendirdiği ifade edildi.

Marriott’a gerçekleşen siber saldırı sonucunda sistemlerde bulunan kişilerin, doğum tarihi, pasaport numaraları, e-mail adresleri ve telefon numaraları gibi kişisel bilgilerinin çalındığı tespit edildi. Ayrıca bazı kişilerin kredi kart bilgilerinin de çalındığı ifade edildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.