May'den Brexit uyarısı: Reddedilirse felaket olur

May'den Brexit uyarısı: Reddedilirse felaket olur

İngiltere Başbakanı Theresa May, Brexit planının parlamento tarafından reddedilmesinin felaket olacağını söyledi ve söz konusu planı onaylama çağrısı yaptı.

İngiltere Başbakanı Theresa May, Avrupa Birliği'nden (AB) çekilme (Brexit)  planının reddedilmesinin İngiltere için felaket olacağı konusunda Parlamento üyelerini uyardı.

Parlamento üyelerinin 15 Ocak Salı günü Brexit planını oylaması bekleniyor.

May tarafından hazırlanan Brexit taslak anlaşmasıyla ilgili oylamanın Aralık ayı içinde yapılması planlanmış ancak yeterli desteğin sağlanamaması endişesiyle erteleme kararı alınmıştı.

Sunday Express gazetesine demeç veren May, "Milletvekilleri, Brexit için oy kullanan insanları hayal kırıklığına uğratmamalı. Brexit planının desteklenmemesi affedilmez bir felaket ve demokrasimize olan güvene ihanet olur. Bu yüzden, hafta başında parlamentoya mesajım çok basit: Manevraları düzenlemenin ve ülkemiz için doğru olanı yapmanın zamanı geldi” diye konuştu.

Diğer taraftan, İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, AB ile varılan ayrılık anlaşmasının gelecek hafta Parlamento'da reddedilmesi durumunda, sürecin durabileceğini söyledi.

Dünyanın beşinci büyük ekonomisi olan İngiltere'nin 29 Mart'ta Avrupa Birliği'nden ayrılması bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.