May'e partisinden 'Brexit’e destek karşılığında istifasını açıklama' şartı

May'e partisinden 'Brexit’e destek karşılığında istifasını açıklama' şartı

İngiltere'de Brexit belirsizliği sürerken Başbakan Theresa May'e parti içinden baskılar artıyor.

Londra’da haftasonu yüzbinlerce kişinin katılımıyla İngiltere’nin AB’de kalması için ikinci bir referandum talep eden gösterilerin ardından kabine Pazartesi sabahı toplandı. Gündemde ana konu Brexit ve Başbakan Theresa May’in geleceği.

May’e kendi partisi içinde baskılar da artıyor. Muhafazakar Parti Millletvekili Andrew Bridgen “Kabinenin Başbakan’a artık oyunun sona geldiğini söylemesini umuyorum.” dedi. Bridgen partide ve kabinede May’e güvenin kalmadığını savundu.

“Brexit’e destek karşılığında istifa tarihini açıklama” şartı

Öte yandan İngiliz basınında, Brexit yanlısı milletvekillerinin Başbakan May’a AB ile yaptığı anlaşmanın onaylanması için görevi bırakma tarihini açıklamasını şart koştuğu iddia edildi. May'in de anlaşmaya destek verilmesi durumunda görevi bırakacağını söylediği ileri sürüldü.

May’ın anlaşması 15 Ocak’taki oylamada 230 oy farkla, 12 Mart’ta ise 149 farkla reddedilmişti. İngiliz Başbakan’ın en az 75 milletvekilini fikrini değiştirmeye ikna etmesi gerekiyor.

AB: Anlaşmasız ayrılık ihtimali güçleniyor

AB yetkilileri ise anlaşmasız ayrılık ihtimalinin giderek güçlendiğini bildirdi. Yetkililer AB’ye iki hafta daha süre verdiğini ancak bu zaman diliminde bir çözüm bulunması konusunda şüpheleri bulunduğunu kaydetti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.