MEB tepki çeken 'Yoga' talimatını iptal etti

MEB tepki çeken 'Yoga' talimatını iptal etti

Milli Eğitim Bakanlığı, tepkilere yol açan Yoga talimatını geri çekti.

Milli Eğitim Bakanlığı 6 Şubat 2019 tarihi itibariyle tüm il milli eğitim müdürlüklerine yoga yapılması yönünde bir yazı gönderdi. Bazı dini dernek ve vakıfların 'tepkisi' üzerine giden yazının iptal edildiği bilgisi iletildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Anıl Yılmaz, "Fit21 By Ece Vahapoğlu" firmasının çocuk yogası etkinliğine dair yazısını tüm illere gönderdi.

Yazı üzerine bazı dini dernek ve vakıflar açıklama yaparak, yogaya eğitimine karşı geldi. "Yoga sadece bir meditasyon, dinlenme ve zihinsel arınma uygulaması olmayıp aynı zamanda inanç ve dini boyutu olan Hint ve Uzak Doğu menşeli bir inanç ritüeli olmasının yanı sıra, putperest inançların yaygın olduğu bir coğrafyaya ait bir kültür unsurudur" ifadelerini kullanarak yapılan açıklamanın ardından yazının iptal edildiği bilgisi illere iletildi. 

Akit'ten Abdurrahman Dilipak, Yeni Şafak'tan Hayrettin Karaman gibi isimler de yoga eğitimine karşı yazılar kaleme aldılar. Dilipak, "MEB çocuklarımıza seçmeli olarak yoga dersleri de verecekmiş. Tamam ardından Transandantal Meditasyon da olsun. Maharishi Mahesh Yogi bu konuda en iyilerden biri!? Aslında niye uzatıyoruz ki “Zen Buda” derslerine de başlayın bitsin bu iş" derken, Karaman, haberi paylaştığı köşesinde yoga hakkında daha önce kaleme yazıyı paylaştı.

Bakanlık il müdürlüklerine şu yazıyı gönderdi:

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum