Meksikalılar koronavirüs nedeniyle ABD sınırının kapatılmasını istiyor

Meksikalılar koronavirüs nedeniyle ABD sınırının kapatılmasını istiyor

Binlerce Meksikalı ABD ile, sadece iş nedeniyle izin verilen sınır geçişlerinin dahi durdurulmasını talep etti.

Meksika'nın ABD'ye bağlı Arizona sınırı üzerindeki eyaleti Sonoro'da bir grup gösterici koronavirüsü bulaştırabilecekleri gerekçesiyle ABD'li vatandaşlara "evinizde kalın" çağrısı yaparak sınır geçiş yollarını kapattı.

112 milyon nüfuslu ülkede bugüne kadar 475 vaka görülürken, Covid 19 nedeniyle sadece altı kişi hayatını kaybetti.

Yüzlerinde maskeler taşıyan binlerce Meksikalı sadece iş nedeniyle izin verilen sınır geçişlerinin dahi durdurulmasını talep ederken, yetkililerin koronavisle ilgili hiçbir önlem almamasını protesto etti.

Göstericiler ABD'den Meksika sınırına geçiş yapan her bir kişinin Covid 19 testi yapılması gerektiğini belirtirken, okul ve iş nedeniyle her gün ABD sınırına yapılan seyahatlerin de durdurulmasını istedi.

Protestoların lideri Jose Luis Hernandez, ABD'nin Arizona halkına seslenerek, "Bu salgınla ilgili yerel hükümetin hiçbir tespit çalışması yok ve bu salgınla nasıl mücadele edileceğini bilmiyorlar. Neden Nogales sınır kapısındayız, çünkü Meksika Başkanı Andres Manuel Obrador'un bir an önce eyleme geçmesi gerekiyor." diye konuştu.

Protestocular ayrıca ABD'den sınır dışı edilen Meksikalı göçmenlere de koronavirüs testi yapılmasını isterken, taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda DeConcini kontrol noktasını yeniden kapatacaklarını açıkladı.

ABD'de son 5 günde 55 bin yeni vaka görüldü

ABD'nin koronavirüs salgınıyla ilgili açıkladığı rakamlar Meksika ile kıyaslanamayacak kadar yüksek.

26 Mart 2020 itibariyle ABD'de koronavirüs vakası sayısı rekor seviyeye ulaşarak 80.071 olarak açıklandı. ABD'de son 5 günde 50 binden fazla kişi Covid 19'a yakalandı. Vaka sayısındaki bu artış hızı daha önce Avrupa ve Çin'de görülmemişti. Ülkede bugüne kadar 1.151 kişi ise Covid 19 sebebiyle hayatını kaybetti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.