Merkel ile Putin bir araya geliyor: Gündem Libya ve Suriye

Merkel ile Putin bir araya geliyor: Gündem Libya ve Suriye

Kremlin, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Ortadoğu’da yaşanan kriz hakkında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek üzere 11 Ocak’ta Rusya’ya gideceğini açıkladı.

Kremlin’in açıklamasına göre Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in davetiyle 11 Ocak’ta Rusya’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

İki lider Ortadoğu'da artan gerilimin yanı sıra Suriye ve Libya'daki durumu ele alacak.

DPA’nın aktardığına göre Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert ise Berlin'de düzenlediği basın toplantısında,  Merkel ve Putin’in ABD ve İran arasındaki krizi tartışmak için bir araya geleceklerini dile getirdi.

İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ABD tarafından Bağdat’ta öldürülmesinin ardından Tahran ve Washington arasında gerginlik arttı.

İran'ın nükleer anlaşma kararına Almanya'dan tepki

Diğer yandan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, İran'ın 2015 nükleer anlaşmasındaki uranyum zenginleştirme sınırlarına uymayacağını duyurmasının ardından İran'ın bu adımının anlaşmanın sona ermesiyle sonuçlanacak bir ilk adım olduğunu söyledi.

Radio Deutschland Funk'a demeç veren Maas, “Kesinlikle İran ile yeniden konuşacağız. Ancak bu duyuru anlaşmaya uygun değil. Bu gerçekten zor olan durumu daha da zorlaştıran bir karar. Kimse İran'ın nükleer silah sahibi olmasını istemiyor” şeklinde konuştu.

İran, ABD'nin 2018'de nükleer anlaşmadan çekilerek, kaldırdığı yaptırımları kendisine yeniden dayatmasına yanıt olarak anlaşma kapsamında nükleer faaliyetlerine getirilen kısıtlamalara yönelik taahhüdünü kademeli olarak azaltmıştı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.