Putin ve Sisi Libya'yı görüştü

Putin ve Sisi Libya'yı görüştü

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi dün, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Bessam Radi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde Libya konusundaki son gelişmelere ilişkin fikir alışverişinde bulunulduğunu söyledi.

Sözcü, Mısır Cumhurbaşkanı’nın telefon görüşmesi sırasında, Mısır’ın, Libya’nın güvenlik ve istikrarını sağlamaya yönelik çabaları baltalayan yasa dışı müdahale boyutuna son verme konusunda kararlı olduğunun belirtildiğini söyledi.

Putin görüşme sırasında Rusya’nın, Libya’da tam bir siyasi çözüm elde etme çabalarına değindi. Körfez bölgesindeki son gelişmelerin de ele alındığı telefon görüşmesinde, bölgenin güvenliğini sağlamak ve gerginliğin azaltılmasının önemine dikkat çekildi.

Mısır Cumhurbaşkanlığı sözcüsü, Sisi ve Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, ekonomi, ticaret, enerji gibi konular başta olmak üzere birçok alandaki ortak işbirliğini geliştirme arzusuna değinildiğini belirtti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) Libya’ya asker gönderme kararını değerlendiren Mısır yönetimi, kararın uluslararası meşruiyet kararlarının açık bir şekilde ihlal edildiğinin bir göstergesi olduğunu belirtiyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.