Türkiye'den sonra BAE de Cezayir'de: Libya krizi görüşüldü

Türkiye'den sonra BAE de Cezayir'de: Libya krizi görüşüldü

BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al-Nahyan, Cezayirli mevkidaşı ile Libya krizine ilişkin fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al-Nahyan, Libya krizi hakkında istişarelerde bulunmak üzere Cezayir’e yaptığı bir günlük ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun’un yanı sıra Başbakan Abdulaziz Cerad ve Dışişleri Bakanı Sabri Bukadum ile görüştü.

Cezayir Dışişleri Bakanı, BAE’li mevkidaşı ile yaptığı görüşmenin ardından, Libya krizine ilişkin fikir alışverişinde bulunduklarını söyleyerek, “Bu konuda temasları sürdürmeye karar verdik” dedi.

Şeyh Abdullah bin Zayed ise Cezayir mevkidaşıyla iki hafta içinde üçüncü kez bir araya geldiklerini hatırlatarak, BAE liderliğinin Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun’u ülkelerinde davet ettiğini dile getirdi.

Libya ile yaklaşık bin kilometrelik bir sınırı paylaşan Cezayir, son zamanlarda istişareleri yoğunlaştırdı. Bu bağlamda, Cezayir, Berlin Zirvesi’nin ardından geçtiğimiz Perşembe günü Libya'ya komşu ülkelerin toplantısına ev sahipliği yaptı.

Cezayir ve BAE dahil Berlin Zirvesi’ne katılan ülkeler, 12 Ocak'tan beri yürürlükte olan ateşkesi destekleme ve Libya'da çatışan taraflara yönelik silah ambargosuna saygı gösterme sözü verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz Pazar günü yaptığı Cezayir ziyaretinde de, Libya krizi ana gündem konusu oldu. Ankara’nın Libya’ya askeri güç göndermeyi kabul etmesine rağmen, Erdoğan, Cumhurbaşkanı Tebbun ile yaptığı ortak basın toplantısında, “Libya'da askeri çözümlerle sonuç alınamayacağını başından beri vurguluyoruz” dedi.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.