Türk ve Rus heyetleri Libya için Moskova'da

Türk ve Rus heyetleri Libya için Moskova'da

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Rus mevkidaşları ile Libya konulu toplantısı başladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da Türkiye ile Rusya dışişleri bakanları ve savunma bakanlarını içeren Rus-Türk heyetlerinin Libya konulu görüşmelerinin Moskova'da başladığını açıkladı.

Sputnik'in haberine göre, Sözcü Zaharova söz konusu görüşmelere yakında Libyalı tarafların da katılacağı açıklamasını yaptı.

Daha önce Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin Başbakanı Fayiz es-Serrac ile ülkenin doğusunu kontrol altında tutan General Halife Hafter'in Moskova'ya vardıkları belirtilmişti.

Rusya'nın Libya temas grubunun başkanı Lev Dengov bugün Moskova'da gerçekleşecek görüşmelerde Libyalı taraflar arasında bir barış anlaşması imzalanması olasılığının ve bu anlaşmanın içeriğinin ele alınacağını belirtmişti.

Bunun yanında Dengov, her ikisi de bulunacak olan Serrac ve Hafter'in birbirleriyle görüşüp görüşmeyeceğinin henüz belli olmadığını da kaydetmişti.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.