"MİT Başkanı Fidan ile Esed rejimi istihbarat başkanı Memlük Moskova'da görüştü"

"MİT Başkanı Fidan ile Esed rejimi istihbarat başkanı Memlük Moskova'da görüştü"

Reuters haber ajansına konuşan bir Türk yetkili Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan ile Esed rejimi istihbaratının başı Ali Memlük'ün görüştüğünü öne sürdü.

Reuters haber ajansına konuşan bir Türk yetkili, "YPG'ye karşı mücadelenin" de masada olduğu bir toplantıda, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan ile Esed rejimi istihbaratının başı Ali Memlük'ün görüştüğünü öne sürdü.

Moskova'da Pazartesi günü gerçekleştiği bildirilen görüşmeye ilişkin haber önce Esed rejiminin haber ajansı SANA'da yer almıştı.

"İlk resmi temas"

Reuters haber ajansı görüşmeyi, yıllardır gerçekleşen "ilk resmi temas" olarak duyurdu.

Ajansa görüşmeye ilişkin konuşan bir Türk yetkili, Hakan Fidan ve Suriyeli mevkidaşının, İdlib'deki ateşkesi ve "YPG'ye karşı mücadele konusunda olası bir işbirliğini" ele aldığını belirtti.

SANA haber ajansında yer alan habere göre ise, Ali Memlük, "Suriye'nin egemenliğinin, bağımsızlığının ve toprak bütünlüğünün Türkiye tarafından tam olarak tanınmasını" istedi.

Söz konusu habere göre, Ali Memlük, "Türkiye'nin Suriye topraklarından tamamen ayrılmasını" da talep etti.

İki ülke ilişkileri, Suriye iç savaşının başlaması ile Türkiye'nin muhaliflere destek vermesi üzerine bozulmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşar Esed'i "terörist" olarak tanımlamıştı.

Hakan Fidan, Pazartesi günü Moskova'da yapılan ve Libya'daki ateşkesi imza altına almak için düzenlenen toplantıda Türk heyetinde yer aldı.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.