​Putin'den Esed'e: Trump'ı Şam'a davet et

​Putin'den Esed'e: Trump'ı Şam'a davet et

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Beşar Esed’e ABD Başkanı Trump'ı başkent Şam'a davet etme çağrısında bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de Rum Ortodoks kiliselerinden biri olan Aziz Meryem Katedrali’ni gezdiği sırada rejim lideri Beşar Esed’e ABD Başkanı Trump'ı başkent Şam'a davet etme çağrısında bulundu.

Rusya 1 kanalı dün, 'Moskova Kremlin Putin' programında, Rus lider ve Esed'in Şam'da bulunan en eski Rum Ortodoks kiliselerinden biri olan Aziz Meryem Katedrali'ndeyken yaptıkları görüşmenin bir parçasını yayınlandı. Söz konusu habere göre iki lider, Hristiyanlık’a Şam'ın kapısında geçtiği kabul edilen Tarsuslu Aziz Pavlus (St. Paul) hakkında konuştu.

RIA Novosti ajansının haberine göre bu Hristiyan efsanesi hakkında konuşurken Esed, şaka yaparak, “Eğer Trump bu yoldan gelirse, onun da her şeyi normalleşir” dedi.

Öte yandan Putin ise Esed’i bu şakasına karşılık, “Düzelir, düzelir. Siz davet edin, o gelir” şeklinde cevap verdi.

Putin’in bu teklifine karşı Trump’ı Şam’a davet etmeye hazır olduğunu söyleyen Esed, “Bu sözleri ona ileteceğim” dedi.

Rusya Devlet Başkanı, geçtiğimiz Salı günü Şam’a gitmişti. Rus kuvvetlerinin karargahını ziyaret eden Putin, Esed ile ikili görüşmelerde bulundu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.