Putin Erdoğan ile görüşmesinden önce Esed'i ziyaret etti

Putin Erdoğan ile görüşmesinden önce Esed'i ziyaret etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Beşar Esed, Suriye'nin başkenti Şam'da bir araya geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye gezisi öncesi Suriye'de iç savaşın başladığı 2011'den bu yana ilk kez Şam'a gitti. Putin, Beşar Esed'le birlikte Emevi Camii'ni ve Rum Ortodoks kiliselerinden Meryemiye Katedrali'ni ziyaret etti.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Vladimir Putin'le Beşar Esed arasındaki ikili görüşme ise Şam'da Rus güçlerinin bulunduğunu karargahta yapıldı.

Putin için karargahta resmi karşılama töreni düzenlendi. İki lider, burada görev yapan Rus kuvvetlerine tebriklerini iletti.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov çeşitli haber ajanslarına yaptığı açıklamada Putin'in, Suriye'nin yeniden inşası ve ülkenin toprak bütünlüğünün korunması yolunda çok büyük mesafe kat edildiğini vurguladığını söyledi.

Suriye'de en son 2017'de Hmeymim Hava Üssü'ne gitmişti

Rusya, 2015'te Suriye'deki iç savaşa müdahale etmiş ve Esed rejimine destek vermişti.

Vladimir Putin, Suriye'yi daha önce en son 2017'de yine Türkiye gezisi öncesi ziyaret etmiş ve Hmeymim Hava Üssü'ne gitmişti.

Esed'in en büyük destekçisi olan Rusya, son dört yılda Esed'e bağlı rejim güçlerinin ülkenin çoğunluğunu ele geçirerek güç dengesini lehine değiştirmesine yardımcı oldu.

Suriye'deki iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana 500 binin üzerinde kişi yaşamını yitirdi.

Putin Türkiye'de

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Esed ile yaptığı görüşmenin ardından Türkiye'ye geldi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.